Over ons

Multitex Bedding is een matrassenfabrikant, die zich specialiseert in het produceren van kwalitatief hoogstaande matrassen en topdeks, in alle denkbare soorten en maten.

Van basic modellen in een polyether kwaliteit tot de meest innovatieve uitvoeringen in traag- en droogschuim, pocketveren, latex- en gelmatrassen. Daarmee is er voor elk lichaam een comfortabele matras leverbaar met optimaal ligcomfort, voor een gezonde nachtrust en een energieke start van de dag.

De producten van Multitex Bedding zijn stuk voor stuk handmatig in Nederland vervaardigd uit diverse vernieuwende materialen.

Daarbij hanteert het bedrijf een snelle en efficiënte werkwijze, zonder nodeloze voorraad: een bewezen formule die zich vertaalt in flexibiliteit en scherpe prijzen. Maar Multitex onderscheidt zich ook door zijn persoonlijke service, snelle levering, goede verkoopadviezen en actuele informatie. Begrijpelijk dat niet alleen winkels en bedrijven in Nederland, maar ook in België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk de weg naar Multitex Bedding hebben gevonden.

Het ontstaan van Multitex Bedding

De broeders Yilmaz begonnen hun bedrijf ruim 10 jaar geleden als eenmanszaak in Weurt. Daar ontwikkelde de onderneming zich al snel tot specialistische leverancier van een breed assortiment kwalitatief hoogstaande matrassen. In mei van dit jaar is het bedrijf, waar inmiddels ruim 30 man personeel werkzaam is, verhuisd naar de huidige locatie in Molenhoek, onder de rook van Nijmegen.

 

Deze bedrijfslocatie, het pand van een voormalige servetten fabrikant, omvat momenteel een totale ruimte van bijna 4400 m2. En ondertussen staat er alweer een verdere uitbreiding op de planning: de nieuwe showroom, waar samples van de gehele collectie zullen worden gepresenteerd. Tegelijkertijd wordt er een nieuwe hal van ruim 1000 m2 in gebruik genomen, om alle voorradige stoffen en materialen op te slaan. Daarmee ontstaat ruimte voor de geplande aanschaf van enkele grote productiemachines, zoals een lopende band, waaraan de matrassen automatisch verlijmd worden en een geavanceerde grote stikmachine. Investeringen om de kwaliteit en dienstverlening nog verder te optimaliseren.