Motieven

De matrastijk

De tijk, ook wel matrashoes genoemd, vormt een belangrijk onderdeel van elke matras. Daarbij vormen de persoonlijke wensen van onze klant een belangrijk gegeven. Want de kracht van Multitex Bedding zit met name in het feit dat wij, naast onze standaardcollectie, ook producten naar eigen wens en samenstelling produceren. Zo kunt u in overleg met ons uw gewenste matrashoes samenstellen, passend bij uw eigen smaak en slaapkamerinterieur.

Wat is een tijk?

Een tijk is een speciale, beschermende laag, die als een huid om de kern van een matras wordt getrokken. Het houdt de verschillende lagen op zijn plaats en zorgt voor een goede warmteregulatie. De verkoelende, anti-allergisch en antibacteriele werking zijn de belangrijkste eigenschappen, waarmee de tijk de basis vormt voor een comfortabele nachtrust. Een goede kwaliteit matrastijk is dan ook van belang voor het gevoel van luxe slaapcomfort.

Weldadige materialen

Al zien matrassen er op het eerste gezicht misschien hetzelfde uit, er zijn wel degelijk verschillen. Niet alleen in de gebruikte materialen, maar ook in de afwerking, die uiteindelijk het beeld van de matras bepaalt. Zo kan een tijk van verschillende stoffen worden gemaakt, zoals Aloë Vera, bamboe, tencel, organisch katoen en wol. Stuk voor stuk aangename materialen met een weldadige touch. Een met Aloë Vera extract geïmpregneerde tijk voelt fluweelzacht aan. Voor matrassen in boten, campers en caravan’s is het raadzaam een hoes van meubelstof te kiezen, die bij het interieur past.

Stijlvolle motieven

De meeste matrastijken zijn doorgestikt met een bepaald patroon of motief. Dankzij innovatieve machines zijn er diverse stijlvolle, op de natuur geïnspireerde motieven verkrijgbaar. Zoals bloemmotieven, golfjes, grafische motieven of fantasiepatronen in diverse varianten. Alles kan! Daarbij kunt u kiezen uit meerdere tinten en stijlen in een standaarduitvoering, of voor een speciaal op uw wensen vervaardigde tijk, door dit met eigen merk of logo te laten borduren!

Wij informeren u graag over de mogelijkheden.