Matrassen

Het assortiment van Multitex omvat diverse soorten matrassen: traagschuim, koudschuim, polyether, pocketvering, kapua, tencel, latex, gel en hybride matrassen. Daarbij heeft ieder type matras andere kwalificaties qua ligcomfort, ondersteuning, drukverlaging en ventilatie. Bovendien zijn ze in verschillende hardheden leverbaar, van zacht tot hard, en alle denkbare variaties daarop. Onderstaand vindt u de belangrijkste kenmerken van de verschillende typen.

Polyether matrassen

Polyether is een stevige schuimsoort met een lange levensduur. Het voordeel van deze matrassen, ook wel schuimrubber matrassen genoemd, is dat ze zeer betaalbaar zijn. En doordat het schuim een gesloten celstructuur heeft, wordt de warmte goed vastgehouden. Prettig als je het ‘s nachts snel koud hebt. Bovendien is het materiaal synthetisch en anti-allergisch, waardoor het een geschikte optie vormt bij een wolallergie.

Vergeleken met andere schuimsoorten en pocketveermatrassen geeft polyether wat minder ondersteuning, daarom zijn deze matrassen vooral geschikt voor kinderen, en volwassenen tot maximaal 80 kilo.

Pocketveer matrassen

Pocketveer matrassen bevatten een kern van individueel verpakte veren, die doorgaans in meerdere comfortzones zijn verdeeld. De veertjes bewegen onafhankelijk van elkaar met je mee, waarbij elke veer afzonderlijk ondersteuning geeft aan schouders, heupen en andere vitale lichaamsdelen. Hoe meer veren per m2, des te beter het lichaam ondersteund wordt.

Daarnaast is de pocketveermatras ook een ideale optie als uw klant het snel warm heeft of veel transpireert. De open structuur van de veren zorgt namelijk voor uitstekende vochtregulerende eigenschappen, waardoor dit type matras beter ventileert dan een schuimmatras.

Koudschuim matrassen

Een koudschuim matras is gemaakt van polyurethaan. De open celstructuur van dit comfortabele materiaal zorgt ervoor dat het matras optimaal ventilerend en absorberend is en vocht goed afvoert. Daardoor is een koudschuim matras uitermate geschikt voor mensen die het snel warm hebben in bed. Een ander specifiek kenmerk is de permanente veerkracht zonder dat er kuilvorming ontstaat.

Het materiaal vormt zich automatisch naar je lichaam en veert ook direct weer terug, waardoor je comfortabeler draait in je slaap.

Traagschuim matrassen

Typerend van een traagschuim matras zijn de optimale drukverlaging en een uitstekende warmte- isolatie. Het elastische materiaal wordt zachter als het warmer wordt, waardoor het zich perfect naar je lichaam vormt. Door de minimale druk op spieren en gewrichten biedt het een goede lichaamsondersteuning, terwijl het ook vaten en zenuwbanen ontlast. Dat geeft een aangenaam ligcomfort, wat dit type matras uitermate geschikt maakt voor mensen met gevoelige spieren of gewrichten. En voor mensen die het snel koud hebben.

Gel matrassen

Een gel matras heeft een afdeklaag van gel, terwijl de kern van het matras zelf vaak uit pocketveren bestaat. De foamgel, dat uit een sponsachtig schuim bestaat, doet het matras soepeler en zachter aanvoelen dan een koudschuim matras. Door de open structuur is het materiaal ademend en voert het vocht goed af, terwijl het tevens perfect ondersteunende en drukverlagende eigenschappen heeft. Een zeer aangenaam matras voor veel klanten!

Latex matrassen

Latex is een natuurproduct, dat uit een zeer veerkrachtig, anti-allergisch materiaal bestaat. Een latex matras kenmerkt zich door dan ook door de sterke, natuurlijke veerkracht en de soepele, elastische kern van rubber. Die kwaliteit geeft een optimale ondersteuning aan het lichaam en een hoog ligcomfort. Door die goede drukverlaging is het een ideale keuze bij gewrichtsklachten. En doordat het materiaal lichaamswarmte isoleert is dit type matras ook zeer geschikt als je het ’s nachts snel koud hebt.

Hybride matrassen

Hybride matrassen bestaan uit een combinatie van meerdere lagen verschillende materialen, zoals pocketvering, traag- of koudschuim of foamgel bijvoorbeeld. Daarmee vormt het de optimale combinatie tussen comfort, goede ondersteuning van het lichaam, een perfecte drukverdeling en optimale ventilatie.

Topdek matrassen

Een topmatras is in feite een dun matras, gemiddeld zo’n 7 tot 10 cm dik, dat op de originele matras wordt geplaatst. Het geeft je matras extra comfort en opmaakgemak, terwijl het tevens de levensduur verlengt en de aangename eigenschappen erin versterkt. Topdeks!