Materialen

Pocketvering

Pocketvering zijn stalen tonvormige veren die afzonderlijk verpakt zijn in zakjes van een ongeweven synthetisch materiaal.

Het minimaal aantal veren per m/m2 is 375 veren.

Schuim / Latex / Gel

Koudschuim (HR-Schuim), Traagschuim, Polyetherschuim (PE-schuim), Latex en Gel zijn materialen die wij gebruiken voor de samenstelling van een matras. Gel kunnen wij op verschillende manieren verwerken in matrasvullingen.

Matrastijk

Multitex werkt met diverse natuurlijke stoffen, waaronder Aloë Vera, bamboe, tencel, organisch katoen en cashmere wol. Stuk voor stuk duurzame en aangename materialen met een zachte en weldadige touch.

Pocketvering

Pocketveren zijn metalen springveren die elk verpakt zijn in een textielen zakje. Een matraskern bestaat uit tientallen of zelfs honderden pocketveren. Soms zelfs meerdere lagen op elkaar. Doordat ze in individuele zakjes zitten, functioneren alle pocketveren afzonderlijk van elkaar.

Door te variëren in de dikte van het staaldraad, het aantal windingen en de hoogte van de veer kunnen wij comfortzones aanbrengen die bepaalde delen van het lichaam meer of minder ondersteunen.

Schuim / Latex / Gel

Wij werken met 3 soorten schuim:

  • Polyether
  • Koudschuim
  • Traagschuim

Deze schuimsoorten worden door Multitex Bedding gecontroleerd en geselecteerd op lange levensduur en hoogwaardig kwaliteit. Wij produceren matrassen met alleen een schuimmateriaal of combinatie van alle materiaal soorten.

LATEX vulling met langdurig blijvende veerkracht

Een latex matras is een matras met een latex- of rubber kern. Er is vrijwel altijd sprake van een combinatie van natuurlatex van een rubberboom en synthetische latex. Latex is van nature elastisch en veerkrachtig en biedt daardoor een goede ondersteuning. De goede ondersteuning en langdurig blijvende veerkracht wordt latex gezien als één van de beste vullingen voor in matrassen. Het slijt minder snel en kent daarom een lange levensduur. Hoe dikker het matras, hoe veerkrachtiger en langer de levensduur.

Verwerking van het materiaal GEL in onze matrassen

Gel wordt verwerkt in geselecteerde matrassen van Multitex Bedding. Dit is een laag in het matras (samen met verschillende schuimlagen) en het kan ook verwerkt worden in het schuim. Het heeft een verkoelend werking dat prettig is voor mensen die het in bed snel warm hebben.

Matrastijken

Aloë Vera is een stof die al eeuwenlang gewaardeerd wordt voor zijn gezondheidskenmerken, zoals het positieve effect op de werking van het bindweefsel in de huid.

Voor onze matrassen zijn de belangrijkste eigenschappen van Aloë Vera: de verkoelende en antibacteriele werking, 100% anti-allergisch, duurzaam en het hygiënisch gevoel dat materiaal geeft. Een met een natuurlijk Aloë Vera extract geïmpregneerde tijk voelt bovendien fluweelzacht aan.