Kwaliteit

Soorten en kwaliteiten

Dankzij de brede kennis en ervaring van de specialisten van Multitex wordt elke matras met kennis van zaken en oog voor detail ontwikkeld en geproduceerd. Daarbij is een lange levensduur uiteraard een essentieel criterium. En doordat Multitex direct uit eigen fabriek levert, profiteert u bovendien van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bij de gehele collectie. Dat maakt onze slogan waar voor elke klant: dromen op de beste Multitex matras.

Kwaliteit en levensduur

Objectief meetbare eigenschappen bepalen de kwaliteit en levensduur van een matras. Denk aan hardheid, drukverdeling en veerkracht, lichaamsondersteuning bij verschillende ligposities, ventilatie en warmteregulatie. Daarbij is de levensduur afhankelijk van diverse factoren, zoals gebruikte materialen, onderhoud en vochthuishouding.

Veruit het duurzaamste materiaal, vaak toegepast in hotels en ziekenhuizen, is koudschuim. Dit heeft een lange levensduur, en een uitstekende veerkracht en ventilerend vermogen.

Afhankelijk van soort en type bedraagt de gemiddelde levensduur:

Gevolgen van slijtage

Geen enkele matras heeft het eeuwige leven. Zelfs de meest innovatieve exemplaren zijn na jarenlang gebruik versleten. Een sluipend proces, dat niet alleen zijn weerslag heeft op uw nachtrust, maar ook op uw actieve leven overdag! Doordat uw lichaam niet meer de juiste ondersteuning krijgt, wordt u s’morgens minder uitgerust wakker.

Ook de hygiëne is na jaren intensief gebruik niet meer optimaal. Het vochtregulerend vermogen neemt af, en door lichaamswarmte groet de kans op schimmelvorming, huisstofmijt en ongewenste geurtjes. Stuk voor stuk onwenselijke gevolgen voor uw slaapcomfort en gezondheid.

minder uitgerust wakker

Als u besluit tot de aanschaf van een nieuw matras zijn onze Multitex specialisten u graag van dienst met een deskundig advies over kwaliteit en levensduur van onze brede collectie kwalitatief hoogwaardige matrassen.