Aankoopadviezen

MULTITEX BEDDING B.V.

Een gezonde nachtrust begint altijd bij een goed matras.

Het is een gegeven dat we gemiddeld één derde van ons leven in bed doorbrengen. Daarom is een goede matras dan ook een waardevolle investering voor jaren slaapcomfort. Reden genoeg om een doordachte keuze te maken, waarbij de prijs niet altijd het belangrijkste criterium vormt. Want een comfortabele matras, die perfect aansluit bij de persoonlijke situatie en voorkeuren van uw klant, is een investering in comfort, die tevens heel wat slaapklachten kan voorkomen.

Advies over de keuze van een matras is niet altijd eenduidig: de ‘beste’ matras bestaat namelijk niet.

Een goed matras houdt, naast de lichamelijke aspecten en voorkeuren van uw klant, rekening met specificaties die het comfort bepalen, zoals ondersteuning, ventilatie- warmteregulatie en vochtafvoer. Allemaal belangrijke factoren voor een aangenaam slaapklimaat.

Deze kenmerken zijn echter afhankelijk van het individuele slaapgedrag van uw klant, waarbij tevens factoren als lichaamsgewicht, lengte een belangrijke rol spelen. Maar ook zaken als rug- en nekklachten, snel transpireren en voorkeur voor een hard of zacht matras bepalen (mede) welk matras het beste bij uw klant past. Ook een wol- of huisstofmijtallergie kan meewegen in de keuze voor een matras. Uiteraard is ook de slaaphouding van belang: die bepaalt namelijk waar het matras ondersteuning moet geven, zodat het lichaam in een natuurlijke houding ligt. En dan maakt het wel degelijk een verschil of uw klant een rugslaper, een zijslaper of juist een buikslaper is.

Ons advies

Een goed advies is dan ook gebaseerd op een compleet beeld van uw klant als slaper. Want de nachtrust van uw klant verdient tenslotte de best mogelijke matras.

Om de verschillende matrassen te vergelijken en beoordelen, hebben wij de volgende punten op een rijtje gezet:

  • Afmetingen
  • Hardheid (van zacht tot hard, in alle gewenste variaties)
  • Ondersteuning en comfortzones
  • Ventilatie en warmteregulatie
  • Verwerkte materialen, met name de specifieke kwaliteiten als ademend, antibacterieel en huisstofmijt- en schimmelwerend, geschiktheid voor een specifieke bedbodem.
  • Eventuele allergieën
  • Wel of geen topdekmatras
  • Voorkeur voor bepaalde stoffen voor de matrashoes
  • Wasmogelijkheden
  • Prijs-kwaliteitverhouding

Advies op maat? Neem contact op met ons!

Met onze hoogwaardige producten, persoonlijk advies en snelle levertijden dragen wij graag bij aan onze slogan voor elke klant: dromen op de beste Multitex matras.